Despre culoare

Obiectele din beton pot fi albe sau gri, în funcție de cimentul pe care îl folosești.

Dar creativitatea ne îndeamnă să mergem un pic mai departe și să ne jucăm coloristic atunci când creăm obiecte din beton.

Este cu adevărat o provocare pentru că nu știi exact ce culoare o să aibă obiectul, iar așteptarea este aproape un chin, mai ales atunci când experimentezi și faci lucruri din pasiune.

Nu știi ce culoare are pentru ca mix-ul umed are întotdeauna culoarea mai intensă decât produsul uscat. Nu mai vorbesc despre pigmenți care în ambalaj sunt de un colorit extrem de viu.

IMG_5507

(ghiveci înainte de spălare)

Pentru ca ghiveciul sa fie tocmai bun de folosit (i.e. rădăcinile plantei să nu fie afectate), se spală de mai multe ori cu apă, pentru eliminarea excesului de săruri și reducerea alcalinității cimentului. Apoi se lasă la uscat, cel puțin 1 săptămână.

În urma spălării, culoarea se mai estompează. Așa că dintr-un verde crud, un roșu intens sau un albastru foarte aprins, ghiveciul are o culoare pastelata. Dar nu-i problemă că tot frumos e!

IMG_5545

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un like pe pagina de facebook și/sau înscrie-te la newsletter.

Dacă ți-au plăcut obiectele și vrei să ai unul, dă-ne de veste pe mail (concreteartstudio@gmail.com) sau la tel. 0722252250 sau completează formularul de comandă și dorința îți va fi îndeplinită!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s